Popiežiaus audiencija italų Katalikų akcijos jaunimui

italuŠeštadienio rytą popiežius Pranciškus susitiko su Italijos Katalikų akcijos parapijinių jaunimo organizacijų vadovais iš visos Italijos.

Katalikų Akcija (Katalikų veikimas) – tai asociacija, vienijanti katalikų pasauliečių organizacijas, siekiančias įgyvendinti per Krikštą gautą visuotinės kunigystės pašaukimą. Šių organizacijų plitimą paskatino devynioliktojo amžiaus pabaigoje pradėtas naujas Bažnyčios socialinis mokymas. Katalikų akcija – tai tarptautinis katalikų judėjimas, tačiau jos veikla labiausiai išplėtota Italijoje.

„Bažnyčioje per Krikštą visi esame broliai ir seserys, – sakė Pranciškus Italijos Katalikų akcijos jaunimo padalinių vadovams. – Visi esame atsakingi veikėjai; turime skirtingas dovanas, tačiau visi esame pašaukti tarnauti bendruomenės labui. Gyvenimas yra pašaukimas, sekimas paskui Jėzų, o tikėjimas yra dovana, kuria reikia dalytis su kitais, liudyti.“

Pranciškus pabrėžė, kad krikščioniui negali nerūpėti socialinė tikrovė, kurioje jis gyvena. Niekas negali sakyti „Man nerūpi“, bet turi domėtis tuo, kas aplinkui jį dedasi, matyti kitų žmonių bėdas. Skurdas ir vargas nėra neišvengiamas likimas, kuriam yra pasmerkti kai kurie nelaimingi žmonės, bet beveik visada neteisingumo pasekmė. Esame pašaukti padėti kenčiantiems žmonėms šalindami neteisingumą.

Pasak popiežiaus, pirmoji aplinka, kurioje tikintis žmogus gali tarnauti kitiems ir bendram labui dažnai yra parapija. „Kiek daug žmonių išėjo šią mokyklą! Kiek daug žmonių tarnauja kitiems, gyvendami pagal tas vertybes, kurias įsisavino jaunystėje dalyvaudami parapijų Katalikų akcijos veikloje.“ Pasak Pranciškaus, tai labai vertinga patirtis, padedanti suprasti, kokia prasme krikščionys yra „raugas“ visuomenės gyvenime. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode