Popiežius: neįmanoma įsivaizduoti Irako be krikščionių

irakoPirmadienį, vasario 28 d., popiežius Pranciškus susitiko su Irako krikščioniškų bendruomenių atstovais, atvykusiais į Vatikaną popiežiaus kelionės į Iraką (2021 m. kovo 5–8 d.) pirmųjų metinių proga.

Jūsų šalis yra pradžios šalis – ji matė senosios Artimųjų Rytų civilizacijos pradžią, išganymo istorijos pradžią, Abraomo pašaukimo istorijos pradžią, taip pat krikščionybės pradžią, sakė popiežius. Jūsų šalis taip pat yra tremtinių šalis. Atsiminkime žydų tautos tremtį, apie kurią kalba pranašai Jeremijas, Ezechielis ir Danielius, palaikę iš savo žemės išvarytos tautos viltį. Tremtinių dalią patyrė ir labai daug jūsų regiono krikščionių, sakė popiežius. Persekiojimai ir karai, kurie sekė vienas paskui kitą iki pat šių dienų, privertė daugelį krikščionių emigruoti.

Krikščionių bendruomenės gyvena Irake nuo seniausių laikų. Per savo istoriją jos patyrė labai tragiškų akimirkų, tačiau drąsiai liudijo ištikimybę Evangelijai. „Už tai dėkoju Dievui ir dėkoju jums. Lenkiu galvą prieš kankinystę tų, kurie saugodami tikėjimą paaukojo savo gyvybę.“

Neįmanoma įsivaizduoti Irako be krikščionių, sakė popiežius. Šis įsitikinimas grindžiamas ne tik religiniu, bet ir socialiniu bei kultūriniu pagrindu. Irakas be krikščionių nebūtų Irakas, nes krikščionys kartu su kitais tikinčiaisiais labai prisideda prie specifinės šalies tapatybės. Popiežius taip pat pabrėžė, kad Irako krikščionys, kurie nuo apaštalų laikų gyveno greta kitų religijų išpažinėjų, šiandien turi labai svarbų pašaukimą siekti, kad religijos tarnautų brolystei. Brolybės kelias veda į taiką. Tai kelias, kuris dažnai būna sunkus. Dievas prašo, ypač šiais laikais, juo eiti ir jį laimina. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode