Nelaimės ištiktiesiems – ištiesta pagalbos ranka

Vidurvasarį kilus gaisrui Kulšėnų kaime, Sedos seniūnijoje, Mažeikių rajone, be pastogės liko Jonaičių šeima. Sudegė namas, visas jame buvęs turtas. Į pagalbą suskubo geros valios žmonės, verslininkai, Mažeikių rajono savivaldybė, tačiau lėšų namui atstatyti ir įrengti reikėjo daug, todėl parašytas projektas portale Aukok.lt „Ir aš galiu jums padėti“, kurio tikslas – surinkti reikalingų lėšų nors vienam kambariui įrengti, kad būtų kur gyventi. 

„2020-07-19 kilus gaisrui karštą vasaros dieną visa šeima laiką leido lauke besimaudydami tvenkinyje, džiaugdamiesi į pasaulį atėjusio anūkėlio gimimu. Kieme visi buvo pusnuogiai ir tiesiogine ta žodžio prasme į gaisrą puolė nuogi. O medinis namas degė žaibišku greičiu. Nors ugnis buvo pastebėta anksti, bet kibirais užgesinti jos nepavyko. Gesindamas gaisrą rankas, nugarą ir padus nudegė Jonaičių sūnus, bet namo ir jame buvusio turto nepavyko išgelbėti net į gaisravietę sulėkusiems gaisrinės automobiliams. Šeima liko kaip stovėjusi lauke. Sudegė viskas, kartu ir atėjusio į pasaulį anūkėlio visas kraitelis. Šeima laikinai glaudžiasi lauko virtuvėje, tačiau žiemoti joje nėra galimybių. Ir jų pačių, ir visos bendruomenės noras būtų kuo greičiau atstatyti ir nors į vieną kambarį iki žiemos šalčių įeiti gyventi. Draugiški žmonės, verslininkai, Mažeikių rajono savivaldybė padėjo ir padeda, kas kuo gali, bet ištikus tokiai nelaimei reikia labai daug lėšų.“ 

Taip skambėjo ir toks buvo tikslas rašant projektą portale Aukok.lt. Paskelbus projektą portale Sedos bendruomenės tarybos nariai, bendruomenės aktyvas viešino projekto tikslą ir uždavinius Facebook paskyroje, siuntė pranešimus visiems pažįstamiems, verslininkams, Mažeikių rajono įmonėms, skelbė informaciją savo (sedosbendruomene.lt), Mažeikių rajono savivaldybės (mazeikiai.lt) tinklalapiuose, radijo stotyje „Mažeikiai.FM, laikraščiuose, prašydami geranoriškai aukoti pinigus Aukok.lt projekto tikslui pasiekti. 

Aktyviai skleidžiant informaciją apie Jonaičių šeimą ištikusią nelaimę, geros valios žmonės per aukojimo portalą Aukok.lt suaukojo visą projekte numatytą sumą 14 500,00 Eur. 

Gavus 14 500 Eur paramą, už dalį suaukotų pinigų bendruomenė šeimai jau padėjo nusipirkti statybinių medžiagų, šildymo sistemos, santechnikos ir kanalizacijos įrengimui reikalingų prekių. Likusią sumą panaudos artimiausiu laiku, šeimai įvertinus labiausiai trūkstamų prekių poreikį bei šiuo metu esančio karantino galimybes. 

Bendruomenė dėkoja potalui Aukok.lt, visiems, ištiesusiems pagalbos ranką nuo gaisro nukentėjusiai šeimai.

Sedos bendruomenė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode