Sergamumas Covid-19 liga rajone: daugėja užleistų atvejų, neskubama tirtis

Sergančiųjų koronaviruso infekcija rajone mažiau – per 900, tačiau pastebima, jog gyventojai, pajutę pirmuosius ligos simptomus, neskuba tirtis. Į Karščiavimo kliniką siunčiami jau ilgokai sergantys pacientai, neatlikę testo dėl koronaviruso. Taip pat ryškėja tendencija, jog sergantieji nesilaikė judėjimo ir bendravimo ribojimų, tik apie tai atliekant epidemiologinį tyrimą neinformuoja. Šitokia padėtis gali pabloginti situaciją rajone. 

BENDROJI INFORMACIJA    

Praėjusią savaitę rajone Covid-19 liga susirgo 175 rajono gyventojai, pasveiko – 306 sirgusieji. Šiuo metu gydomi 908 mažeikiškiai. Nuo pandemijos pradžios registruota 2618 susirgimų Covid-19, pasveikusiųjų iš viso – 1666.   

Iš visų per praėjusią savaitę registruotų susirgimų Covid-19 liga 40 proc. yra atvejai, kurių užsikrėtimo aplinkybės nežinomos. Atliekant atvejų epidemiologinę diagnostiką, asmenys informuoja, kad su artimaisiais, draugais ar kitais asmenimis, sergančiaisiais, nebendravo, niekur nebuvo išvykę, laikėsi visų judėjimo ribojimų, tačiau ryškėja tendencija, jog gyventojai nesilaikė judėjimo ir bendravimo ribojimų, tik apie juos tikslingai informacijos neteikia. 6 atvejai įvežtiniai (3 atvejai asmenims, grįžusiems iš JK ir Šiaurės Airijos Karalystės, 1 – iš Airijos, 1 – iš Estijos). Šeiminiai susirgimai sudaro 38 proc. visų registruotų susirgimų. Darbo aplinkoje registruota 10 proc. susirgimų, tiek pat ir ligoninėje. Taip pat padaugėjo atvejų, kai asmenys tyrimą dėl Covid-19 ligos atlieka prieš išvykdami į užsienį ir gauna teigiamą tyrimo atsakymą.

Nuo Covid-19 mirė 11 rajono gyventojų: 7 vyrai ir 4 moterys. Visi – Mažeikių ligoninėje. Vyriausiajam buvo 94 m., jauniausiajam – 45 m., amžiaus vidurkis – 75 m.

Policija patikrino 18 asmenų dėl saviizoliacijos – nustatyti 2 pažeidimai.

KARŠČIAVIMO KLINIKA IR MOBILUSIS PUNKTAS  

Per savaitę ištirti 65 pacientai (62 suaugusieji, 3 vaikai). Iš jų 12 nustatyta Covid-19 liga. Tai sudaro 18 proc. visų ištirtųjų. Mobiliajame patikros punkte paimti 347 ėminiai.   

Pastarosiomis dienomis sumažėjo norinčiųjų išsitirti dėl koronaviruso infekcijos srautas į Mobilųjį patikros punktą. Esant geram prieinamumui tyrimams daugėja užleistų atvejų – į Karščiavimo kliniką šeimos gydytojai atsiunčia ilgokai sergančius, bet tyrimo nesidariusius pacientus. Neramu, kad ilgai nediagnozuojant susirgimų liga vėl ims plisti nenumaldomu greičiu.

Baigėsi metai, skaičiuojami nuveikti darbai: Mobilusis punktas pradėjo veikti spalio 5 d. – per tą laiką paimta 4714 ėminių, per tą patį laikotarpį Karščiavimo klinikoje priimti 804 pacientai (nuo veiklos pradžios – 1050). 

MAŽEIKIŲ LIGONINĖ  

Šiuo metu ligoninėje gydomi 47 sergantys Covid-19 liga pacientai, 40 – iš Mažeikių rajono. 41 besigydančiajam reikalingas deguonis. Reanimacijos skyriuje – 1 pacientas, jam atliekama dirbtinė plaučių ventiliacija.  

Covid-19 liga serga 51 ligoninės darbuotojas, izoliacijoje – 3. Kitomis ligomis tebeserga 17. Pasveiko nuo šios ligos 125 darbuotojai.

UGDYMO ĮSTAIGOS  

Baigėsi moksleivių atostogos – prasideda ugdymo procesas, jis visose klasėse ir toliau vyksta nuotoliniu būdu išskyrus specialiosiose mokyklose ir bendrojo ugdymo specialiosiose klasėse ugdomus mokinius. 

Lopšeliuose-darželiuose rekomenduojama ugdyti vaikus, kurių tėvai (įtėviai, globėjai) neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu ir kurių priežiūros nėra galimybės užtikrinti namuose arba vaikui paskirtas privalomas ikimokyklinis ugdymas.  

PRAŠOMA VISŲ:

Taisyklingai dėvėkime nosį ir burną dengiančias veido apsaugos priemones

Dezinfekuokime rankas ir paviršius

Laikykimės saugaus atstumo

Likime namuose – kuo mažiau kontaktų!

Būkime sveiki! Saugokime ir saugokimės!  

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode