Mažeikių jaunimas aktyviai dalyvauja projektinėje veikloje

Šiais, 2020 metais, Mažeikių atvira jaunimo erdvė aktyviai dalyvavo projektinėje veikloje. Projektą „Tvarumo link“ mažeikiškiai vykdė patys, o projekte „101 linkėjimas Mažeikiams“ jaunimo erdvės nariai dalyvavo kaip partneriai. Šių projektų rėmėja – Mažeikių rajono savivaldybė. 

Pirmojo projekto tikslas – suteikti Mažeikių miesto ir rajono jaunuoliams galimybę kurti ir diskutuoti tvarumo bei socialinio verslumo temomis. Kalbėta apie socialinį verslą pasaulyje, jo užuomazgas Lietuvoje ir kuo jis skiriasi nuo nevyriausybinės organizacijos, socialinės įmonės ar paprasto verslo modelio. Diskutuota apie ekologiją, tvarumą bei bendruomenės sąmoningumą. Nenuostabu, jog „Tvarumo link“ projekto simbolis – daugkartinio naudojimo maišelis, kurį kiekvienas dalyvis susikūrė ir apipavidalino pats.

Vykdant antrąjį projektą „101 linkėjimas Mažeikiams“ organizatoriai kvietė žmones originaliai įsiamžinti – pasveikinti Mažeikių miesto savivaldą su 100 metų jubiliejumi.

XX a. pradžioje nebuvo daug raštingų žmonių, todėl yra mažai išlikusios informacijos apie pradinį Mažeikių savivaldos laikotarpį, miesto bendruomenės džiaugsmus ir lūkesčius, o renginiuose dažniausiai žmonės yra žiūrovai, bet ne kūrėjai. Todėl miesto ir rajono gyventojai ar svečiai galėjo pasidaryti ir savo asmeninius prisegamus ženkliukus, kurie savotiškai atspindėjo, kokie mes visi skirtingi ir tuo pačiu unikalūs, svarbos. 

Ši iniciatyva skirta mūsų miestui ir jo bendruomenei: aukime, draugaukime, būkime sveiki bei nenustokime tobulėti. Džiugu, kad įvairūs žmonės kūrė bei linkėjo miestui viso ko geriausio, o visa tai virto išskirtiniu rinkiniu – albumu, kuris bus padovanotas Savivaldybės administracijos atstovams. 

Rimgailė Zarembaitė

Mažeikių atviros jaunimo erdvės užimtumo specialistė (darbui su jaunimu)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode