Rajono nevyriausybinės organizacijos – apie įgyvendintus projektus

Mažeikių rajono nevyriausybinės organizacijos dalyvavo Mažeikių rajono savivaldybės skelbtame nevyriausybinių organizacijų projektų (programų) finansavimo konkurse. Pateikusios paraiškas ir gavusios finansavimą, organizacijos vykdė įvairias veiklas. 

Ruzgų bendruomenė 

Įgyvendino projektą „Gyvenk sveikiau“. Suorganizuota sporto šventė, kurioje buvo dalyvių ir iš aplinkinių kaimų. Ketvirtą vasarą iš eilės vyko krepšinio varžybos tarp kaimų. 

Už gautas lėšas įsigyta sporto inventoriaus: kamuolių, gimnastikos lankų ir kilimėlių, teniso rakečių, šokdynių, tad buvo organizuotos šaškių varžybos, šokinėjimo šokdynėmis, lanko sukimo. Į sportinę veiklą įtraukti ne tik jaunimas, bet ir vyresnieji kaimo gyventojai. 

Atvėsus orams, vakarais ir savaitgaliais renkamasi bendruomenės namuose, kur galima žaisti stalo tenisą, treniruotis ant treniruoklių. 

Baigiantis vasarai, surengta Žvejų diena. Atvyko žvejų mėgėjų ir iš aplinkinių rajonų. Ne tik žvejota, bet ir aplankytas Dapšių piliakalnis, eita su šiaurietiško ėjimo lazdomis, vyko sportiniai žaidimai. 

Savo veikla bendruomenė skatina vaikus, vienišus asmenis, senjorus prasmingai praleisti laiką, gyventi sveikiau.  

Klubas „Mano namai“

Pagrindinės klubo veiklos yra naujų žinių įgijimas, kūrybinių dirbtuvių organizavimas, mokytis ir mokyti kitus būti kūrybiškiems, organizuoti ir dalyvauti renginiuose. Didelis dėmesys skiriamas bendruomenės telkimui, jos įtraukimui į veiklas. 

Organizuota tradicinė penktoji Žolinės šventė-paroda „Kai pakvimpa žolynai“, bendrauta su Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapija, papuošta žolynais bažnyčia, aikštėje pristatyti sukurti iš žolynų darbai. Paroda skirta Tautodailės ir garsios Lietuvos žolininkės E. Šimkūnaitės metams paminėti. Sukurti įvairaus dydžio floristiniai paveikslai, nutiesti takai iš žolynų. Ilgiausias takas – 27 metrai. Įsimintina penktoji žemės ir aplinkos meno paroda „Gamtoje iš gamtos“ Senamiesčio parke. Pavyko sutelkti net 18  kūrybinių grupių, sukurta per 30 darbų, kuriais visą mėnesį gėrėjosi mažeikiškiai ir miesto svečiai. 

Bendrija „Bočiai“ 

Projektas „Svarbūs ir reikalingi“ skirtas bendrijos narių bendravimui, susitikimams bei dalyvavimui bendruomenės renginiuose, bendravimui su globojamais vaikais iš „Gelbėkit vaikus“ Mažeikių padalinio bei lankymuisi senelių namuose.

„Kol daina dar širdy, tai mes esama jauni“, „Sulaukėm rudenėlio“, „Nors smilkiniai balti, bet širdimi jauni“ – tai pagyvenusiems žmonėms skirti renginiai. 

Židikų seniūnijos bendruomenė

Projektu „Židikų seniūnijos bendruomenės patalpų langų keitimas ir pritaikymas bendruomenės poreikiams“ numatyta, jog suremontuotos ir pritaikytos bendruomenės patalpos tenkins Židikų seniūnijos gyventojų poreikius drauge sportuoti, burtis bendrai veiklai, lavintis klausant pasikviestų lektorių paskaitų, mokant vieniems kitus rankdarbių, vedant vaikams ir jaunimui edukacinius užsiėmimus, organizuojant ir planuojant tolesnę bendruomenės veiklą.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode