Mažeikiuose karjerą pradėjęs šokėjas J. Girdvainis: mažeikėške, baise rek jūsa palaikėma.

Šiemet šokių projekte „Šok su žvaigžde dalyvavo neįtikėtai daug mažeikiškių. Deja, šiuo metu projekte išliko tik vienas jų – profesionalus šokėjas Justas Girdvainis, šokantis poroje kartu su dainininke – aktore Kristina Radžiukynaite – KaYra. Justas dalinasi, kad jo, kaip šokėjo kelias, prasidėjo gimtajame mieste:

„Šokti ėmiau kultūros namuose, kur sutikau šokių mokytoją Mindaugą Banį ir pradėjau savo šokio kelionę klube „Spindulys.

 

Apie pirmąjį savo pasirodymą Justas daug negali papasakoti, nes jam tuomet buvo vos ketveri, tačiau ryškiausias prisiminimas – tądien vilkėtas charakteringas gaidžio kostiumas! Tiesa, būdamas tokio amžiaus jis šoko liaudies šokius, po kurių sekė pramoginiai. Įdomu tai, kad „Šok su žvaigžde praėjusį savaitgalį palikusi iš Mažeikių kilusi šokėja Ieva Brigita Riepšaitė aštuonerius metus buvo Justo šokių partnerė, kaip ji pati sako – vienas kitą pora lydėjo nuo dvylikos iki dvyliktos klasės:

„Baigę mokyklą ir susiruošę studijuoti supratome, kad viskas pakis. Buvo labai skaudu ir gaila, bet nepasidavėm tam ir mūsų šokių poros išsiskyrimo proga nusprendėme sukurti ir atlikti paskutinį savo pasirodymą kolektyvo šventėje. Nors tai buvo tarsi mūsų atsisveikinimo ženklas, ėmę šokio pedagogiką studijuoti Vilniuje, savo draugystės nenutraukėm, kaip tik – ją stiprinom ir iki šiol, manau, ji vis dar auga. Drąsiai galiu sakyti, kad Justas yra ne tik mano buvęs šokių partneris, bet ir vienas artimiausių žmonių – brolis! Žinau, kad juo visuomet galiu pasitikėti, o dabar tą žinojimą, tapusi jo partnere projekte, įgijo ir KaYra. Ši „Šok su žvaigždepora – išskirtinai kūrybinga, todėl linkiu sulaukti stipraus publikos palaikymo ir kuo ilgiau stebinti žiūrovus savo pasirodymais. Aš už jus!

            Visų savo „Šok su žvaigždepasirodymų choreografiją pastatęs pats, šokių projekte Justas išsiskiria tiek kūrybiškumu, tiek geru humoro jausmu, kurį parodė ne tik šmaikščių reportažų metu, bet ir šokių aikštelėje kartu su aktore – dainininke Kristina Radžiukynaite – KaYra atlikęs pagal praėjusios Eurovizijos favoritų islandų dainą sukurtą čia čia čia ar žaismingą įsimylėjėlių gyvenimą perteikiantį džaivą, tad nenuostabu, kad dar besimokydamas Mažeikiuose, Justas taip pat yra prikrėtęs išdaigų:

 „Buvau gal dvyliktokas kai su keliais metais už mane jaunesniais draugais sugalvojom, kad galėčiau apsimesti į pamoką neatvykusiu jų bendraklasiu. Viskas praėjo sklandžiai – mokytoja net nesuprato, kad esu kitas žmogus, tik bėda ta, kad tai buvo chemijos, kurios jau du metus nesimokiau, pamoka, todėl juokingiausia buvo kai mokytoja mane pakvietė prie lentos ir uždirbau neatvykusiam mokiniui kelis minusus.

Be puikaus humoro jausmo negalima nepastebėti ir išraiškingo šokėjo veido, tačiau jis ginasi, kad niekuomet nebuvo mokyklos gražuolis, o didžiausias komplimentas, kurio sulaukė vaikystėje – kuomet į Mažeikius atvykę „Radistai Justą pavadino šokiančiu Justin’u Bieber’iu, nes anuomet Justas kirposi kaip žymusis dainininkas – bliūdeliu.

Dabar šokėjas jau užaugęs – pasikeitęs tiek išvaizda, tiek vidumi, bet gimtinės vis dar nepamiršta. Tai atspindi ir penktojoje projekto laidoje KaYros ir Justo atliktas lėtas valsas, dedikuotas vaikystei. Justas šypsodamasis sako, kad, net ir žinodamas gražiuosius Mažeikių parkus, kalnus ir ežerus, kaip mėgstamiausią gimtojo miesto vietą įvardintų savo vaikystės kiemą, nes jame buvo sukurti gražiausi prisiminimai. Šiandien šokėjui gimtuosius namus pavyksta aplankyti ne taip dažnai, kaip norėtų:

„Gaila, bet į Mažeikius grįžtu gan retai: labai pasiilgstu savo šeimos, juo labiau, kad namie auga dar du nauji Girdvainiai – brolio sūnūs. Kaskart atvykus gera susitikti ne tik su šeima, bet ir pasivaikščioti po miestą – Mažeikiai labai gražiai ir greitai tvarkosi, kiekvieną kartą grįžęs pastebiu, kaip miestas auga.

Tarmiškai šokių projekte prakalbęs Justas, nusprendė linkėjimą kraštiečiams perduoti bei paraginti mažeikiškius balsuoti taip pat žemaitiškai:

Mežeikiškę, baisę rek jūs palaikym, ka nebūt tep kam mona draugę Ieva ir anuos partneriou Vaidou. Pažadu nustebint jumis ir ruošous daryt perma sava spektakli Mažeikius. Tumet paruodiket a rup jums a nerup sava krašta žmuones. Žemaitę palaikuom veini kitus!

 Justo ir KaYros pasirodymą galima bus stebėti jau šį šeštadienį, 21 val. LRT tiesioginio eterio metu.

KaYra ir Justas – Tango

KaYra ir Justas – Rumba

Nuotrauka iš asmeninio archyvo

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode