Žemės mokestį šiemet reikia sumokėti iki lapkričio 16 d.

Valstybinė mokesčių inspekcija primena – išsamias apskaičiuoto mokėtino žemės mokesčio už 2020 m. deklaracijas privačios žemės savininkai gali rasti VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje deklaravimas.vmi.lt. Mokesčio sumas taip pat galima sužinoti prisijungus prie „Mano VMI“ sistemos www.vmi.lt/manovmi ar paskambinus 1882

Gyventojai, identifikuoti „Mano VMI“ naudotojai, informaciją apie mokėtiną sumą, įmokos kodą ir sumokėjimo terminą galės gauti automatiniu pranešimu, paskambinę 1882 (arba +370 5 260 5060) ir pasirinkę Žemės mokesčio temą. Ši paslauga veiks ir ne darbo metu.  

Registruoti „Mano VMI“ ir EDS naudotojai, kurie yra nurodę savo e. pašto adresą sistemose, pranešimus gavo e. paštu, o žemės savininkams, kurie nėra VMI e. paslaugų naudotojai, deklaracijos buvo išsiųstos klasikiniu paštu.  

Žemės mokestis mokamas už gyventojams ir įmonėms nuosavybės teise priklausančią privačią žemę, išskyrus už miško žemę ir žemės ūkio paskirties žemę, kurioje užsodintas miškas. VMI žemės mokestį apskaičiuoja pagal Registrų centro pateiktas žemės sklypų mokestines vertes ir pagal kiekvienos savivaldybės tarybos individualiai nustatytus žemės mokesčio tarifus. Kilus papildomų klausimų, galima kreiptis į deklaracijoje nurodytą specialistą, parašyti žinutę per „Mano VMI“ ar į VMI Facebook, paskambinti 1882 (+370 5 260 5060 skambinant iš užsienio)

Žemės mokestį galima sumokėti ne tik bankuose, bet ir pašto skyriuose, MAXIMA LT kasose, „Perlo“ terminaluose, spaudos kioskuose, kitose mokėjimus priimančiose įstaigose. Mokant žemės mokestį už kitą asmenį, mokėjimo dokumente svarbu nurodyti žemės savininko vardą, pavardę, asmens kodą bei žemės mokesčio įmokos kodą 3011. Nauji žemės savininkai mokestį moka, jei žemę įsigijo iki birželio 30 d., įsigijusieji vėliau jį pradės mokėti kitąmet.  

Visą aktualią informaciją apie žemės mokestį gyventojai gali sužinoti VMI interneto svetainėje www.vmi.lt, taip pat išklausę VMI seminarą Kaip sužinoti savo žemės mokestį? „Youtube“ kanale ir VMI „Spotify“ tinklalaidėje, kurią rasite čia.  

Parengta pagal Klaipėdos AVMI

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode