Gamtosauginių mokyklų veiksmo diena Mažeikių r. Tirkšlių darželyje „Giliukas“

Kasmet mūsų įstaigoje paminima tarptautinė Gamtosauginių mokyklų veiklos diena. Šiemet lapkričio 6d. vyko ekologinė idėja „Ir skanumėlis, ir gražumėlis“. Renginio tikslas- atkreipti ugdytinių dėmesį į sveikos gyvensenos įpročius, formuoti supratimą, kad valgyti vaisius ir daržoves skanu ir sveika.

Ugdytiniai žaidė mokomuosius žaidimus „Sveikas ir nesveikas maistas“, „Sveiko maisto piramidė“, aptarė, koks turėtų būti dienos valgiaraštis, kad būtų subalansuota mityba. Po to jie pjaustė vaisius ir darė jų vėrinukus, vaisių salotas su jogurtu, spaudė obuolių ir morkų sultis. Tai veikla lavinanti vaikų pažintinius, smulkiosios motorikos įgūdžius, pirštų ir riešo judesius. Su mokytojų pagalba ugdytiniai mokėsi saugiai naudotis virtuvės ir stalo įrankiais, gražiai, kūrybingai serviruoti stalus, mandagiai ir taisyklingai sėdėti prie stalo.Su meile pagaminti skanėstai viliojo vaikus jais pasigėrėti ir paskanauti.

Manome, kad daugelį įpročių žmogus įgyja būtent vaikystėje, todėl svarbu sveikos gyvensenos įgūdžius diegti nuo pat mažens, nes gera žmogaus sveikata yra siejama su sveika mityba.

Darželio archyvo nuotrauka

                     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode