Pokyčiai karantino metu – nuotolinis mokymasis ir prievolė dėvėti kaukes

Įvedus karantiną keičiasi ugdymo proceso tvarka rajone. Kaip bus mokomasi – šiandien sprendė pačios mokyklos, pasitarusios su bendruomene. 

Naujovė – pamokų metu klasėse visi mokiniai nuo 6 m. privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias veido apsaugos priemones. 

Visos rajono ugdymo įstaigos nusprendė – pradinis ir priešmokyklinis ugdymas rajone vyks įprastu – kontaktiniu – būdu. 

5–12 klasių mokiniai mokysis mišriu būdu – bus derinamas nuotolinis ir kontaktinis mokymas. Kaip tai bus vykdoma – nuspręs kiekviena mokykla atskirai ir informuos mokinius bei jų tėvus.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigos dirba įprastu režimu. Nuotolinis ugdymas organizuojamas tik tose grupėse, kuriose buvo nustatyti COVID-19 susirgimo atvejai. 

Neformalusis vaikų švietimas rajone daugiausia vyks nuotoliniu būdu arba, jei tai neįmanoma – stabdomas. Leidžiami tik individualūs mokymai, kai užsiėmimuose dalyvauja mokytojas ir vienas mokinys. Kontaktiniu būdu galės vykti tos neformaliojo vaikų švietimo programos, kurios vykdomos mokytojo, dirbančio tik su viena, ne didesne kaip 5 mokinių grupe, ir tik vienoje įstaigoje, patalpose užtikrinant 10 kv. m plotą vienam besimokančiajam.

Švietimo pagalbos konsultacijos vyks kontaktiniu būdu, tačiau, jei kils poreikis, bus organizuojamos ir nuotolinės konsultacijos.

Visos rajono ugdymo įstaigos – darželiai, mokyklos, neformaliojo ugdymo įstaigos – dirbančios kontaktiniu būdu, privalo laikytis valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitų būtinų sveikatos saugos, higienos sąlygų.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode