Rajono socialinių paslaugų įstaigose laukiama savanorių

Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras sukvietė socialines paslaugas teikiančių įstaigų ir pirminės sveikatos priežiūros centrų vadovus į nuotolinį posėdį aptarti esamos situacijos dėl koronaviruso plitimo ir daugėjančių susirgimų COVID-19. 

Dalyvavo trijų socialines paslaugas teikiančių įstaigų – VšĮ „Vilties erdvė“, Plinkšių globos namų, Mažeikių rajono šeimos ir vaiko gerovės centro – vadovai, taip pat „Medikvita“ atstovai. Su dar dviem sveikatos priežiūros įstaigomis – Sedos pirminės sveikatos priežiūros centras, „MediCa klinika“ – situacija aptarta atskirai.

Posėdžio metu įvertinta įstaigų infrastruktūra, paslaugų teikimas, turimos apsaugos priemonės ir jų rezervas.

Socialines paslaugas teikiančių įstaigų vadovai patikino, kad laikomasi Valstybės lygio operacijų vadovo nustatytų sąlygų dėl koronaviruso prevencijos: draudžiamas gyventojų lankymas, tikrinama visų darbuotojų kūno temperatūra, atliekamas testavimas dėl COVID-19, griežtai laikomasi asmens higienos reikalavimų, vykdoma griežta valymo ir dezinfekavimo kontrolė. Dezinfekcijos ir apsaugos priemonių turima pakankamai. Paruoštos patalpos saviizoliacijai ir lengva forma sergantiesiems COVID-19 liga, jeigu prireiktų.

Išsakyta opi problema – trūksta darbuotojų. Reikalingi savanoriai, galintys minėtose įstaigose dirbti slaugos padėjėjais. Norite padėti? Kreipkitės į savivaldybės gydytoją el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Sutarta su pirminės sveikatos priežiūros centrais, prie kurių prisirašę visų trijų įstaigų gyventojai, dėl COVID-19 profilaktinių tyrimų atlikimo. Bus testuojami ir darbuotojai.

Rajone suaugusiesiems ir neįgaliesiems socialines globos paslaugas teikia VšĮ „Vilties erdvė“ ir Plinkšių globos namai, o vaikams – Mažeikių rajono šeimos ir vaiko gerovės centras.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode