Pasitarime – apie galimybes greičiau registruotis COVID-19 testui

Lapkričio 4 d. vyko Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų ir savivaldybių gydytojų pasitarimas. Vienas iš svarstomų klausimų – karštoji linija 1808 ir jos užimtumas.

Greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacijos ir linijos 1808 vadovas Nerijus Mikelionis pristatė artimiausiu metu pradėsiančią veikti elektroninę registraciją į mobiliuosius punktus. Įvedus šią naujovę, gyventojai dėl COVID-19 tyrimų galės registruotis elektroniniu būdu – jungtis pasirašydami el. parašu arbe per el. bankininkystę.

Taip pat informavo, kad į pagalbą suvaldant skambučių srautus karštojoje linijoje pasitelkti Krašto apsaugos ministerijos savanoriai, tad darbo vietų karštojoje linijoje padaugės iki 60 vietoj dabar buvusių 35.

Posėdžio metu buvo pristatytas ir Lietuvos savivaldybių asociacijos valdybos siūlymas prisidėti suvaldant skambučių srautus – įsteigti papildomas linijas savivaldybėse, kuriuose į mobiliuosius punktus COVID-19 tyrimui atlikti būtų registruojami tų savivaldybių gyventojai. Nuspręsta lukterti ir įsitikinti naujosios elektroninės registracijos sistemos funkcionalumu.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode