Dėl Mažeikių rajono gyventojų socialiniuose tinkluose pateiktų pranešimų

UAB „Mažeikių vandenys“, reaguodama į Mažeikių rajono gyventojų pranešimus socialiniuose tinkluose informuoja, kad Mažeikių miesto buitinės nuotekos valomos biologiniuose nuotekų valymo įrenginiuose naudojant mikroorganizmus, dar kitaip vadinamus aktyviuoju dumblu. Šie mikroorganizmai gyvena ir natūralioje aplinkoje, tačiau biologiniuose valymo įrenginiuose jiems sudaromos palankios mitybos ir dauginimosi sąlygos, todėl nuotekos išvalomos greitai ir efektyviai. Tokio dumblo perteklius toliau yra apdorojamas pūdant ir vėliau džiovinant. Džiovintas dumblas naudojamas žemės ūkyje, kaip trąša.

Dalis kasdienių įrenginių priežiūros darbų yra ir valytų nuotekų išleidimo lovelių valymas. Darbuotojams valant lovelius išvalytos nuotekos gali susimaišyti su loveliuose esančiomis dumblo priemaišomis ir tuo metu į upę gali būti išleidžiamos vizualiai nešvarios nuotekos. Pavyzdžiui, vandens telkinyje sudrumstas dugno turinys padaro vandenį drumzliną, bet tai nereiškia, kad vanduo yra užterštas. Kaip ir nutiko š. m. lapkričio 1 d., kai į Ventos upę ištekėjo išvalytos nuotekos su apdoroto dumblo priemaišomis. Akcentuojame, kad nevalytos nuotekos iš Mažeikių miesto nuotekų valymo įrenginių į Ventos upę nėra išleidžiamos.

UAB „Mažeikių vandenys“ atkreipia dėmesį, kad Mažeikių nuotekų valymo įrenginiai dirba įprastu režimu ir veiklos sutrikimų nėra. Nuotekų išvalymo laipsnis atitinka Nuotekų tvarkymo reglamente bei Taršos leidime nustatytus reikalavimus. Išleidžiamų į upę nuotekų mėginiai imami du kartus per mėnesį ir tiriami nepriklausomoje laboratorijoje. 

UAB „Mažeikių vandenys“ dėkoja pilietiškiems Mažeikių rajono gyventojams, kurie nėra abejingi ir informuoja apie pastebėtus tokius atvejus. Raginame ir toliau gyventojus būti aktyviems siunčiant pranešimus elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba skambinant UAB „Mažeikių vandenys“ avarinės tarnybos telefonu (8 443) 68 316.

UAB „Mažeikių vandenys“ informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode