Mažeikių savivaldos šimtmečiui paminėti – konferencija

Spalio 8 d. Mažeikių muziejuje įvyko konferencija „Mažeikių savivaldai 100. Fragmentai iš tyrinėjimų“. Konferencijoje dalyvavo ne tik mažeikiškiai, bet ir svečiai iš Vilniaus ir Klaipėdos.

Šiemet Mažeikių miesto savivaldai sukanka 100 metų. Konferencijos pradžioje sveikinimo žodį tarė Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Šiurys ir Mažeikių muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris.

Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos mokytojas, kraštotyrininkas Algirdas Vilkas supažindino su pirmojo Mažeikių burmistro Felikso Pračkausko biografijos faktais.

Muziejininkas Mindaugas Buknys skaitė pranešimą apie Mažeikių apskrities mokytojų ir pradžios mokyklų instruktoriaus konfliktą.

Vyr. muziejininkas Vytautas Ramanauskas, atskleidė tamsiuosius tarpukario savivaldos užkulisius.

Istorikė Dr. Vilma Akmenytė –Ruzgienė nagrinėjo, kokiame kontekste paminėtas Mažeikių vardas 1920-1926 m. Seimo stenogramose.

Prisiminimais apie darbą miesto savivaldoje ir Lietuvos Respublikos Seime pasidalino buvęs Mažeikių miesto meras, Mažeikių miesto tarybos narys Jonas Jurkus.

Klaipėdos universiteto prof. Dr. Angelija Bučienė pristatė pranešimą apie Ventos hidrometrinių tyrimų pradžią Mažeikių apskrities teritorijoje.

Klaipėdos universiteto, Socialinės geografijos ir regionistikos studijų centro vadovas doc. Dr. Eduardas Spiriajevas supažindino su rajono socialine ir ekonomine raida bei pristatė Klaipėdos universiteto lek. Erikos Čepienės  pranešimą apie turistinį potencialą Mažeikių rajono savivaldybėje.

Budas.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode