Už Kelių eismo taisyklių pažeidimus – nuobaudos

Rugsėjo 30 d., trečiadienį, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius, kurio viena iš funkcijų – organizuoti ir vykdyti reidus, patikrinimus administraciniams nusižengimams išaiškinti, gavo gyventojų skundą dėl ne vietoje pastatytų automobilių. Specialistai, vykdami apžiūrėti pažeidimo vietos ir patruliuodami, užfiksavo dar keletą pažeidimų.

Automobilio vairuotojas sustojo ir paliko automobilį ant šaligatvio, tuo pažeisdamas Kelių eismo taisykles, kuriose nurodyta, kad draudžiama sustoti ir stovėti ant vejos, šaligatvio (išskyrus atvejus, kai tai leidžiama), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose, bei padarė administracinį nusižengimą, už kurį numatyta bauda nuo 30 Eur iki 90 Eur.

Kitas automobilis, stovintis bendro naudojimo vietoje, turimais duomenis, nėra apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jam nėra atlikta privalomoji techninė apžiūra bei automobilio dalyvavimas viešajame eisme uždraustas – toks automobilis laikytinas neeksploatuojamu.

Mažeikių rajono tvarkymo ir švaros taisyklėse nurodyta, kad viešojoje teritorijoje, išskyrus tam skirtas vietas, draudžiama laikyti neeksploatuojamas ar techniškai netvarkingas transporto priemones, kitą techniką, įrenginius ar jų dalis ir kitus stambiagabaričius daiktus. Nepašalinus automobilio iš bendro naudojimo vietos iki Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus pareigūno, atliekančio tyrimą, nurodytos datos, automobilio savininkas patraukiamas administracinėn atsakomybėn, jam gali būti skiriama bauda nuo 75 Eur iki 140 Eur. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode