Bulvių fiesta Šerkšnėnuose

Rugsėjo 27-ąją, kai derlius jau sugulęs aruoduose, lapus jau ėmė dažyti rudens dailininkai, Šerkšnėnų kultūros centro skverelyje susibėgo kaimo bendruomenės į „Bulvių fiestą 2020“.

Bulvė – karalienė

Rudenėjančiame, bet šiltame ir saulėtame skverelyje vėjas maišė įvairius kvapus, pasiekdamas dalyvių jusles ir kviesdamas vaišintis patiekalais iš bulvių. Asortimentas platus – skuodiškiai vaišino blynais, o štai žemališkiai ne tik žemaičių blynų siūlė, bet ir cepelinų išvirė. Sedos kaimo bendruomenė kvietė paskanauti pusmarškonės košės su mirkalu, o nevariškiai šiupinio ir žuvienės. Šeimininkai, šerkšnėniškiai, šmaikštavo, kviesdami paskanauti giros, kabanoso bulvių bei kugelio. Gaspadinės, kruopščiai apgalvojusios meniu, nepamiršo ir savęs – kiekviena daug dėmesio skyrė ir savo aprangai bei įvaizdžiui. Visam bulvių fiestos paradui dirigavo linksmosios bulviakasio bobulytės. Su susirinkusiais šmaikštavo, bulvių patiekalų skanavo ir Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, kuris prisistatė ne kaip svečias, o kaip šio kaimelio saviškis.

Skrabalų ir vėjo harmonija

Kartu su vėju skverelyje kojas miklinti kvietė Šerkšnėnų kultūros centro estradinė grupė „LIS“, Žemalės kultūros namų kaimo kapela „Šerkšnė“.

Skrabalų muzika publiką užbūrė skrabalininkas Regimantas Šilanskas. Nuotaikingų garsų pakerėti, jausmai kilo su vėju aukštyn, bloškėsi su lapais žemyn ir vėl sukosi ratu – tai lyg kelionė po Lietuvą ir pasaulį, lydint liaudies muzikai ar Wolfgango A. Mozarto kūrybai.

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode