S. Šiurys – Savivaldybės administracijos direktorius

Šiandien, rugsėjo 25 d., Mažeikių rajono savivaldybės posėdyje dalyvavo 22 (iš 27) tarybos nariai, svarstyta per 30 klausimų. Vienas iš svarbiausių – dėl Sauliaus Šiurio (partija „Laisvė ir teisingumas“) skyrimo į Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. Nuo liepos 30 d., iš direktoriaus pareigų tarybai pašalinus Laimą Nagienę, S. Šiurys laikinai ėjo šias pareigas.

 

Trumpai apžvelgė viziją

„Reikia turėti nemenką supratimą ir patirtį bei susivokti laike ir vietoje, – savo prisistatymą tarybai pradėjo S. Šiurys. – Šiai dienai neturime naujos strategijos, tačiau vizija yra“. Pretendentas į Savivaldybės administracijos vadovus trumpai pristatė viziją. Be kitų projektų, būsimas direktorius užsiminė, kad pagal galimybes remia ir gražias iniciatyvas, kaip pavyzdį paminėjo rajone esančių religinių objektų atnaujinimo darbus. Pasak S. Šiurio, Pikelių bažnyčios stogo darbams skirta 9 tūkst. Eur, Sedos bažnyčios – 20 tūkst., Renavo – 7 tūkst. ir 15 tūkst. Sedos magazino tvarkybai, o taip pat remiami ir kiti, tęstiniai projektai, tokie, kaip Viekšnių bažnyčios renovacija ir kt. „Laikomės žodžio ir pagal galimybes prisidedame prie tų projektų, – sakė S. Šiurys ir kvietė tarybą ir Savivaldybės administracijos padalinių vadovus ir darbuotojus dirbti komandoje. – „Daug dar reikės man išmokti, tik su jūsų pagalba galėsim dirbti“.

Netrūko politikų klausimų

Kandidato bendrapartietis tarybos narys Jonas Žičkus domėjosi, ką būtų galima padaryti dėl intensyvesnės komunikacijos su visuomeninėmis ir verslo organizacijomis. S. Šiurys kvietė sudaryti pageidavimų sąrašą, kad, pasitaręs su specialistais, galėtų tais klausimais dirbti.

Socialdemokratas, daugumos atstovas, Viktoras Bugnevičius domėjosi dėl Sporto komplekso statybos Mažeikiuose galimybių. „Laukiu teismo sprendimo, vedam derybas su nauju projektuotoju, kad perprojektuotų, atpiginant sąmatą ar išdėliojant keliais etapais. Gal ir ne toje kadencijoje, tačiau statinys bus“, – įsitikinęs S. Šiurys.

„Mažeikių pavasario“ atstovė tarybos narė Ona Kelpšienė domėjosi, ar darbuotojai, esantys saviizoliacijoje ir negalintys pilnai atlikti funkcijų, neturi gauti sumažintą darbo užmokestį. Būsimasis Savivaldybės vadovas atsakė, jog šie darbuotojai pilnai atlieka funkcijas, be to, tokioje situacijoje yra ne savo noru, o laikydamiesi įstatymų.

Dauguma kandidatūrą patvirtino

Paviešinus slapto balsavimo rezultatus, S. Šiurio kandidatūrai pritarė 15 tarybos narių, 6 balsavo „prieš“, 1 tarybos narys susilaikė.

Pritarta kitiems klausimams

Posėdyje patikslintas 2020 m. Mažeikių r. savivaldybės biudžetas, švietimo, nekilnojamojo turto ir kiti klausimai. 

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode