„Auksiniai“ maišeliai Savivaldybėje – beveik už 12 tūkst. Eur

Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) Centralizuoto vidaus audito skyrius atliko tyrimą dėl PVM sąskaitų-faktūrų už itin brangias prekes – reprezentacinius maišelius – teisėtumo. Nustatyta pažeidimų. 

Šių metų rugpjūčio mėnesį Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui, l. e. administracijos direktoriaus pareigas, Sauliui Šiuriui buvo pateiktos PVM sąskaitos-faktūros, pagal kurias už įvairias prekes ir paslaugas iš savivaldybės biudžeto prašoma sumokėti 13 409 Eur. Didžiąją dalį šių prekių sudarė reprezentaciniai maišeliai, kurių vertė 11 592 Eur, o kiekis – 3 600 vnt. Kitos prekės ir paslaugos – reklamos paslaugos ir plakatų gamyba – sudarė 1 817 Eur. Dėl neįvardytų priežasčių plakatų gamybos PVM sąskaitą-faktūrą tiekėjas atmetė. 

Centralizuoto vidaus audito skyriaus atliko tyrimo metu nustatyta, jog skirtingų dydžių maišelių kaina vidutiniškai viršija vidutinę rinkos kainą nuo 3,5 iki 6,7 karto, užsakytas itin didelis kiekis maišelių, neatlikti viešieji pirkimai ir nesudarytos naujos pirkimo sutartys. 

Kas atsakingas už „auksinių“ maišelių pirkimą, gali tekti aiškintis ne tik Savivaldybei, bet ir prokuratūrai. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode