Šeštoji „Versmių“ diena

Šiandien atvykusieji į Žemalę daugiau sužinojo apie šios vietovės vargonus, kurie po restauracijos buvo parvežti į Žemalės Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčią ir šiuo metu baigiami montuoti.

 

Paskaitą „Žemalės bažnyčios vargonai: istorija, reikšmė XVIII–XIX a. Žemaitijos ir visos Lietuvos vargonų kontekste“ skaitė dr. Girėnas Povilionis.

Dar vieną paskaitą-diskusiją „Kryžiaus kelias Lėlaičių Šv. Roko koplyčioje. Šiuolaikinė kūryba tradicinėje sakralinėje aplinkoje“ vedė menotyrininkė, dr. Jurgita Kristina Pačkauskienė ir skulptorius Mykolas Pačkauskas.

Unikalūs šio skulptoriaus kuriami darbai – Kryžiaus kelio stotys. Šiais metais autorius juos planuoja pabaigti. Darbai liks rajone. Galvojama apie dvi jų įkurdinimo vietas – Lėlaičių ir Tirkšlių koplyčias.

Paskutiniąją simpoziumo paskaitą „Kalvystės ir akmens darbai Lėlaičių Šv. Roko koplyčioje“ skaitė kalvis Virgilijus Mikuckis ir skulptorius Juozas Žilinskis.

Rytoj – simpoziumo kulminacija:
12.00 val. Šv. Roko atlaidai
13.30 val. Pirmasis restauruotų Žemalės bažnyčios vargonų koncertas (vargonininkė Jurgita Kazakevičiūtė ir trimitininkas Laurynas Lapė)


Rugpjūčio 16-ąją norintieji nuvykti į Žemalę ir parvykti galės iš šių autobusų sustojimo vietų:
11.33 val. – prie p. c. IKI, Sedos g.
11.35 val. – „Miškų ūkio“ stotelė (prie p. c. „Rimi“)
11.45 val. – sustojimas Tirkšliuose (paviljonas)
Po renginio, apie 14.30 val., autobusas išvyks atgal į Mažeikius.

 

Visi simpoziumo renginiai – NEMOKAMI. Dalyvaukime juose, tačiau NEPAMIRŠKIME laikytis koronaviruso plitimo stabdymui skirtų ypač svarbių prevencinių priemonių ir saugokime vieni kitus!

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode