Senamiesčio pagrindinė mokykla: nerimas ir sumaištis jau praeityje

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Dėl paskelbto karantino uždarytos visos švietimo įstaigos. Nuo kovo 30 dienos visoje Lietuvoje ugdymas vyksta nuotoliniu būdu. Pradinis, pagrindinis ir vidurinis ugdymas, profesinis mokymas, aukštojo mokslo studijos per atstumą turės vykti iki tol, kol šalyje bus paskelbtas karantinas.

 

Mažeikių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus prieš startuojant nuotoliniam mokymui teigė, jog tokio visuotinio nuotolinio mokymo dar niekas nėra daręs, todėl tai didelis iššūkis visiems. Dabar, praėjus beveik 2 savaitėms nuo kitokio mokymo pradžios, Mažeikių Senamiesčio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolanta Ručinskienė teigia, kad lengvas nerimas ir sumišimas dėl stringančių darbo platformų pirmosiomis nuotolinio darbo dienomis jau praeityje.

Išbandymas

Anot J. Ručinskienės, pasiruošimas nuotoliniam mokymui buvo tikras išbandymas pedagogams, pagalbos mokiniui specialistams, administracijai. Dėl didelio apkrovimo interneto platformos (elektroniniai dienynai ir t.t.) strigo, tad mokyklos bendruomenė pirmosiomis dienomis bendravo per socialinius tinklus ar mobiliosiomis susisiekimo priemonėmis.

Sustiprėję metodiškai

„Kuo tikrai galime pasidžiaugti – tai išaugusiomis pedagogų informacinių technologijų valdymo kompetencijomis. – sakė direktoriaus pavaduotoja, – Jaučiamės sustiprėję metodiškai, atnaujinę komunikacines žinias ir įveikę vidines nerimastingas nuotaikas“.

Pasak J. Ručinskienės, nūdiena mokytojui neleidžia užverti mokymosi visą gyvenimą klasės durų: „Jis mokosi toliau, šiandien dirba akylai stebimas ir vertinamas ne tik mokinių, bet ir jų tėvelių, kitų namiškių. Darbas mokytojui lengvesniu netapo, bet virto kūrybiškumo, drąsos veikti ir komunikuoti kitaip, profesionalaus augimo stimulu. Ir jeigu tai pastebėjęs mokinys, jo tėvas ištars gerą palaikymo žodį mokytojui, žinosime, kad tikrai ūgtelėjome kartu su jais.“

Problemos neaplenkė

Mokyklos atstovė sako, jog tvirtai teigti, jog dirbame lengviau, negalima – visoje Lietuvoje įprastos problemos neaplenkė ir Senamiesčio pagrindinės mokyklos: „Laukiame kompiuterių jų neturintiems vaikams, keliems mokiniams organizuojame užduočių perdavimą per klasės auklėtojus, socialinius partnerius, tiesiame bendrystės tinklus visais įmanomais būdais.“

Iššūkiai ir tėvams

„Esame sutelkta aktyviai veiklai, patyriminiam mokymuisi bendruomenė. Žinome, kad tėvai taip pat susiduria su iššūkiais. Mokytojų klausiama, kiek ir kaip padėti vaikui mokytis, kaip motyvuoti mokymuisi“, – portalui Budas.lt teigė J. Ručinskienė. Anot jos, mokyklos administracija konsultuoja dėl prisijungimų prie dienyno, mokymosi formų, bendravimo viešoje erdvėje susitarimų.

Išsamesnė informacija ir įspūdžiai apie darbą nuotoliniu būdu (ar nuotolinis mokymas nevirto savarankišku, kokia formuojasi mokinių ir jų tėvų nuomonė) mokykla tikisi sužinoti artimiausią savaitę. Mat yra suplanavę to paklausti interneto apklausoje.

Mke.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode