Kodėl dekoratyvinius augalus verta pirkti internetu?

levandaPatikėkite, augalai internetu– tai sparčiai populiarėjanti prekybos forma. Taip yra ne tik todėl, kad prekybai augalais internetu yra taikomi griežti reikalavimai, bet ir dėlto, kad ši pirkimo forma yra labai patogi patiems pirkėjams. Norint įsigyti augalą, nereikia niekur važiuoti, apmokėjus už jį, pirkinys keliauja pas pirkėją jo nurodytu adresu.

Kokius reikalavimus prekiavimui augalais internetu taiko ES teisės aktai?

Pabrėžtina yra tai, kad ED teritorijoje ne tik pardavėjams, bet ir pirkėjams, kurie įsigyja sodinukus, gėles ar kitus augalus, skirtus sodinti, įskaitant ir vazoninius kambarinius augalus, internetu, kartu su jais turi gauti ir augalo pasą. Jis turi būti pridėtas prie paties augalo ar ant jo vazono. Jei tokia produkcija yra gabenama pakuotėje, ryšulyje ar konteineryje, augalo pasas turi būti pritvirtintas prie jų. Trumpai tariant, įsigyjama augmenija iš Lietuvos ar kitos kurios nors kitos ES šalies, privalo turėti augalo pasą.

Kas lemia sodinukų kainą?

Pirmiausiai sodinuko kainą lemia jo veislė. Retesnės veislės kainuoja brangiau, dažnai sutinkamos – pigiau. Pigiau kainuoja augalas ir tada, kai jis yra lengvai dauginamas. Brangesni yra ir tie augalai, kurie jau nebėra jauni, nes kiekvienas sodinuko persodinimas iš naujo reikalauja daugiau išlaidų. Todėl kuo sodinukui daugiau metų, tuo jis brangiau kainuos. Taip pat svarbu ir tai, kad sodinukai būna dviejų tipų – su plikomis šaknimis, ir su uždara šaknų sistema, auginti vazonuose. Pastarieji kainuoja brangiau. Internetu pardavinėjami augalai dažniausiai ir būna auginti vazonuose, todėl jų šaknys būna pilnai susiformavusios. Jų nereikia iškasinėti iš grunto, todėl išlieka sveikos net pačios mažiausios šaknelės.

Kada galima persodinti į dirvožemį sodinukus iš vazono?

Sodinukus iš vazono į dirvožemį galima persodinti iš karto po jų įsigijimo, nesvarbu ar tai būtų pavasaris, ar vasaros vidurys. Jie gali būti ir su žiedais, ir su užmezgusiais vaisiais, nes tokiems sodinukams persodinimas nebaisus, o jų prigijimo galimybės beveik šimtaprocentinės. Jei tokį sodinuką įsigiję internetu, pasodinsite ir po kelių dienų, jam tikrai nieko blogo neatsitiks, svarbu tik nepamiršti reguliariai laistyti.

22-167

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode