Nuotekų valymo įrenginių priežiūra: esminiai aspektai

Biologiniai nuotekų valymo įrenginiai šiais laikais tikrai ne naujiena. Dažniausiai juos individualiuose sklypuose susimontuoja tie, kurie neturi galimybės naudotis centralizuota kanalizacijos sistema. Tai efektyvus buitinių nuotekų tvarkymo būdas, žymiai palengvinantis kasdienybę. Visgi kaip tinkamai prižiūrėti valymo įrenginius, kad jie veiktų ilgai ir sklandžiai?

Tinkama kasdienė eksploatacija

Tam, kad buityje susidarančios nuotekos neterštų aplinkos, reikalinga tvarkinga kanalizacija. Bene svarbiausias vaidmuo šiuo atveju tenka valymo įrenginiams. Jų veikimo efektyvumui užtikrinti būtina tinkama kasdienė eksploatacija. Priešingai nei kartais manoma, į biologinius valymo įrenginius nereikia papildomai pilti jokių bakterijų, nes jos atsiranda savaime. Jums tereikia stengtis netrikdyti mikroorganizmų veiklos.

Dėl šios priežasties svarbu atidžiai stebėti, kas metama ar pilama į kanalizaciją (klozetą, kriauklę, dušą). Tai neturėtų būti jokios biologiškai neskaidžios atliekos, taip pat – dideli dezinfekcinių priemonių, kurių sudėtyje yra chloro ar aktyviojo deguonies, kiekiai.

Verta atkreipti dėmesį ir į tai, jog kai kurios atliekos, tokios kaip popieriniai rankšluosčiai, higieniniai įklotai, vatos tamponėliai, ausų krapštukai ir panašiai, gali užkimšti kanalizacijos vamzdžius. Tuomet susiduriama su papildomomis išlaidomis, nes prireikia santechniko paslaugų.

Biologiniai buitinių nuotekų valymo įrenginiai tikrai nereikalauja sudėtingos kasdienės priežiūros. Viskas, ko reikia skandžiam jų darbui užtikrinti, yra tinkami jūsų įpročiai. Domitės pažangiais nuotekų tvarkymo sprendimais? Tuomet spauskite ant nuorodos ir sužinokite apie juos daugiau.

Reguliarus dumblo šalinimas

Maždaug kas metus arba netgi rečiau reikia pašalinti valymo įrenginiuose susikaupusį perteklinį dumblą. Tam naudojama asenizacinė mašina. Įvertinti, ar jau metas tai daryti, galima atlikus nesudėtingą patikrinimą. Dažniausiai tam naudojamas skaidrus indas (pavyzdžiui, stiklainis), su kuriuo pasemiama aeracinėje kameroje esančio vandens ir dumblo mišinio. Šiam nusistovėjus (maždaug po 30 min. nuo mėginio paėmimo), galima atlikti vertinimą: jei dumblas užima 60 % arba daugiau indo tūrio, laikas jį šalinti.

Tam, kad dumblas nusistovėtų 2–3 val. prieš jį nusiurbiant, reikia išjungti orapūtę. Perteklinio dumblo šalinimas atliekamas iš įrenginio dugno, siurbimo žarną nuleidus į pačiame jo centre esantį vamzdį.

Orapūtės priežiūra

Dar vienas svarbus nuotekų valymo įrenginio komponentas – orapūtė. Norint pasirūpinti efektyviu įrangos darbu, patariama ją periodiškai tikrinti: įvertinti, ar orapūtė nekaista, neskleidžia neįprasto garso, vibracijų. Maždaug kas 3 mėnesius rekomenduojama išvalyti jos filtrus – tam negalima naudoti benzino ar kitų skiediklių. Prieš atliekant bet kokius priežiūros darbus, orapūtę būtina išjungti iš elektros lizdo.

Jau kurį laiką norite pasirūpinti tvarkinga individualaus sklypo kanalizacija? Tuomet jūsų dėmesio verti biologiniai buitinių nuotekų valymo įrenginiai. Jie pasižymi aukštu efektyvumu, nesudėtingu montavimo ir priežiūra. Todėl tai – išties puiki investicija tiems, kurie nebenori rūpintis nuolatiniu nuotekų traukimu iš rezervuaro ar užuosti nemalonų jų kvapą namuose.

20-124

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode