Susitikime su JAE ambasadoriumi akcentuota eksporto plėtra

Sausio 18 d. žemės ūkio ministras Bronius Markauskas ir viceministras Rolandas Taraškevičius susitiko su Jungtinių Arabų Emyratų ambasadoriumi Lietuvai Dr. Yousif Eisa Hassan Al Sabri. Susitikimo metu buvo aptarti Lietuvos ir JAE dvišaliai prekybiniai santykiai, eksporto leidimai bei bendradarbiavimas mokslo srityje.

Žemės ūkio ministras B. Markauskas pokalbio metu pabrėžė eksporto svarbą Lietuvai, ypač pieno bei jautienos produktų rinkos plėtrą. Eksportas į JAE kasmet auga. 2015 m. žemės ūkio ir maisto prekių eksportas į JAE sudarė 24,5mln. eurų, eksporto struktūroje pagal šalis JAE buvo 29 vietoje iš 133 šalių. Palyginti su 2014 m. eksportas padidėjo 14,3 karto. Daugiausia į JAE eksportuojama kviečių ir miežių.

Pasak ambasadoriaus Dr. Yousif Eisa Hassan Al Sabri, būtina stiprinti prekybinius ryšius tarp JAE ir Lietuvos, padėkojo už pasiryžimą bei norą bendradarbiauti. Ambasadorius ne tik domėjosi Lietuvoje kas dvejus metus vykstančia Agrobalt paroda, bet ir kalbėjo bei kvietė dalyvauti šiais metais vasario 26 – kovo 2 dienomis Dubajuje vyksiančioje tarptautinėje maisto produktų ir gėrimų parodoje „Gulfood 2017“.

Šiuo metu laukiama JAE atsakymų dėl paukštienos, kiaušinių ir kiaušinių produktų bei jautienos eksporto sertifikatų suderinimo.

ŽŪM informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode