Paruošimo laikas:
Apie 45 min.
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
Susmulkintas svogūnas, 0,5 vnt.
Perspaustos česnako skiltelės, 3 vnt.
Pomidorų pasta, 2 v.š.
Malta jautiena, 800 gr.
Aitriųjų paprikų milteliai, 1,5 v.š.
Malti kuminai, 1 a.š.
Raodonėliai, 1 a.š.
Saldžiosios paprikos milteliai, 0,5 a.š.
Kajeno pipirai, 0,25 a.š.
Druska
Malti juodieji pipirai
Konservuotų pupelių skardinė, 1 vnt.
Konservuotų pomidorų skardinė, 1 vnt.
Truputis tarkuoto Čederio sūrio papuošimui
Truputis grietinės
Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo instrukcija:
Dideliame puode ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, apkepkite svogūną apie 5 minutes, sudėkite česnaką ir kepkite dar minutę, sudėkite pomidorų pastą, jautienos faršą ir gaminkite, kol mėsa nebebus raudona. Nupilkite riebalus, puodąir vėl pastatykite ant ugnies.
Suberkite paprikos miltelius, kuminus, raudonėlius, kajeno pipirus, pagal skonį įdėkite druskos ir juodųjų pipirų. Sudėkite nusunktas pupeles ir sutrintus pomidorus, užvirinkite, sumažinkite temperatūrą ir troškinkite 20 minučių. Jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų.
Patiekite pabarstę sūriu, uždėję šiek tiek grietinės ir smulkintų svogūnų laiškų.
Šis puikus šildantis troškinys itin tiks šaltai dienai!
Sveikata.lt