Kitokia, bet labai skani lazanija su daržovėmis ir sultiniu

Reikės:

1 didelio poro

1,5-2 baklažanų

5 šaukštų alyvuogių aliejaus

250 g rudų pievagrybių

1 brokolio

4-5 saliero stiebų

1 saujelės vyšninių pomidorų

druskos, pipirų

1 šaukštelio Provanso prieskonių

1 cukinijos

1 skardinės konservuotų lęšių (300 g)

2 mocarelos rutuliukų

100 g kietojo tarkuoto sūrio

9-10 lazanijos lakštų

250 g pomidorų su šakelėmis

šakelės baziliko lapelių

600-700 ml „Galina Blanca” daržovių sultinio

1 saujos skrudintų lazdyno riešutų

Lazanija be pomidorų? Be bešamelio? Be bolonezė padažo? Tikrai taip, būna ir tokių lazanijų! Mano draugė ir kolegė Vilma, taupydama laiką virtuvėje, pamėgo kepti daržovingą lazaniją tik su sultiniu. Kai pabandėm šį receptą studijoje pasigaminti, visas nemažas „Beatos virtuvės“ kolektyvas buvo sužavėtas, net ir užkietėjusios mėsaėdės kirto ir komplimentus žėrė. Daržoves galite naudoti, kokias tik norite ir turite šaldytuve, darže ar sandėliuke, svarbiausia pasirinkite tinkamą sūrį ir sultinį, būtent šie ingredientai šiam patiekalui suteikia intensyviausią skonį.

Mūsų lazanija buvo kepta su sodraus skonio natūraliu „Gallina Blanca“ daržovių sultiniu. Šiuose į patogias vieno litro pakuotes supilstytuose „Gallina Blanca“ skystuose sultiniuose nerasite nei konservantų, nei dažiklių nei glitimo. Tai 100% natūralus produktas. Tai vat šio skanaus bei sveiko sultinio ir prisigėrė lazanijos lakštai ir troškintos daržovės. Na o sūrį dėkite tokį, kokį mėgstate labiausiai. Žodžiu, negailėkite nei sūrio, nei gero kokybiško sultinio – visi ragautojai jums už tai padėkos.

Gaminame: supjaustome daržoves: porą perpjauname pusiau ir supjaustome griežinėliais, baklažanus supjaustome nedideliais kubeliais, pievagrybius nuplauname ir supjaustome ketvirčiais, saliero stiebus smulkiai supjaustome, brokolį padaliname į mažus žiedynus. Cukiniją plonai supjaustome mandolina.

Keptuvėje su šaukštu aliejaus pakepiname porus, kol gražiai pageltonuos ir suminkštės. Atidedame. Į keptuvę pilame tris šaukštus aliejaus, suberiame supjaustytus baklažanus, pagardiname druska, Provanso prieskoniais ir kepame, kol suminkštės, pasitroškins, apie 10-15 minučių.

Kitoje keptuvėje kepame pievagrybius su šaukštu alyvuogių aliejaus, druska, pipirais. Saliero stiebus pakepiname kartu su vyšniniais pomidorais, kol gražiai apkrus, o pomidorai pasileis.

Į puodą ar gilią keptuvę suverčiame brokolius, supilame 300-400 ml „Galina Blanca“ daržovių sultinio ir verdame, kol brokoliai suminkštės ir sugers sultinį, apie 5-7 minutes. Atidedame.

Sluoksniuojame lazaniją: į keramikinį ar stiklinį kepimo indą dedame porą šaukštų troškintų baklažanų, uždedame tris lazanijos lakštus, paspaudžiame ranka. Sluoksniuojame kitas daržoves: porus, pievagrybius, saliero stiebus, brokolius ir lęšius. (Beje, įdomus dalykas dėl lęšių. Ar žinojote, kad lęšiai pasisavinami geriausiai, kai juos valgai kartu su grūdiniais angliavandeniais? Šiuo atveju, lęšių geriausi kompanjonai bus lazanijos lakštai).

Sluoksniuojame toliau: uždedame mocarelos ir pabarstome tarkuotu sūriu. Išdėliojame cukinijos griežinėlius ir užpilame „Galina Blanca“ sultinio (apie 100 ml). Vėl dedame tris lazanijos lakštus ir sluoksniuojame su keptomis daržovėmis, lęšiais, mocarela, kietuoju sūriu, cukinija. Dedame likusius lakštus, paspaudžiame ranka ir užpilame dar sultinio (kad paspaudus sultinys apsemtų lazanijos viršų, jo turi būti ne per daug, nes ir daržovės kepdamos išleis savo sultis) ir sudedame likusias daržoves, mocarelą, pabarstome sūriu, uždedame pomidorus su šakelėmis, kelis baziliko lapelius. Pabarstome tarkuoju kietuoju sūriu ir šauname į įkaitintą 190°C orkaitę, kepame apie 1 valandą. Iškepusią lazaniją apibarstome skrudintais ir smulkintais lazdyno riešutais.

Jei kartais nespėtumėt per 4 dienas suvartoti visos „Gallina Blanca“ daržovių sultinio pakuotės, visada galite užšaldyti likutį kitam kartui. Na o neatidarytą sultinį galima laikyti kambario temperatūroje.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode