Reikės:
2 ½ bananų
4 kiaušinių
250 g riešutų sviesto
90 g kokosų drožlių
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
½ šaukštelio cinamono
žiupsnio muskato
Lengvai ir greitai pagaminimas pyragas be gliuteno ir be gramo pridėto cukraus. Ar įmanoma? Taip. Saldumu jį apdovanoja bananai bei riešutų sviestas, o kokosų drožlės apjungia, suriša visus ingredientus ir nuspalvina skonį egzotiškų atostogų spalvomis. Šiam pyragui puikiai tiks pernokę bananai.
Eiga: įkatiname orkaitę iki 180 C ir kepimo skardą (apvalią ar stačiakampę) ištiesiame kepimo popieriumi.
Trintuvu sutriname bananus ir kiaušinius kartu. Suberiame birius ingredientus ir suverčiame riešutų sviestą. Gerai išmaišome. Sukrečiame tešlą į pasiruoštą formą ir kepame apie 30 minučių, kol gražiai paruduos.
Išimame iš orkaitės, leidžiame pravėsti 10 minučių ir išimame iš skardos. Patiekame su kokosų drožlėmis ir jei norisi – ledais. Skanaus.
Beatosvirtuve.lt