Reikės:
700 g tuno aliejuje
400 g spaghetti makaronų
Stiklainio „Tikro italo“ pomidorų padažo
2 šaukštų kedrinių pinijų
3 baltos duonos riekių
2 šaukštų citrinos sulčių
1 citrinos žievelės
0,5-1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
ryšulėlio petražolių
1 kiaušinio
druskos
pipirų
Patiekalas, tikriems tuno ir makaronų mėgėjams. Tikrai greiti ir sotūs pietūs garantuoti, o jei ruošite kotletukus vakarienei, patiekite su salotomis.
Tuną nusunkiame ir kiek įmanoma nusausiname, aliejų atidedame (tik neišpilkite!). Į dubenį dedame šakute susmulkintą tuną, riešutus, įtarkuojame citrinos žievelę, įberimae susmulkintas petražoles, sutrupintą duoną, citrinos sultis, įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir pipirais. Viską gerai išmaišome ir formuojame nedidelius 3-4 cm skersmes kotletukus. Dideliame puode užkaičiame vandenį makaronams, pasūdome.
Keptuvėje įkaitiname nuo tuno nupiltą aliejų ir jame kepame kotletukus 5-7 minutes, vis pavartydami. Makaronus išverdame al dente – šiek tiek kietokus. Iškepusius kotletus nusausiname kepimo popieriumi.
Į švarią keptuvę supilame pomidorų padažą, palaukiame kol užkais, sudedame kotletukus, pašildome 2-3 minutes. Į lėkštę dedame makaronus ir karūnuojame tuno kotletukais su padažu. Pagardiname smulkintomis petražolėmis ir skanaus!
Beatosvirtuve.lt