Batatų ir mėlynųjų pelėsių sūrio sriuba

 

Reikės:

2 vidutinio dydžio morkų

1 svogūno

1 paprikos

0,5 pankolio

2 skardinių smulkintų konservuotų pomidorų

4–5 valgomųjų batatų

120 g mėlynųjų pelėsių sūrio

100 ml grietinėlės

1 šaukštelio aitriųjų paprikų pastos

1 šaukštelio pipirų mišinio

1 šaukštelių raudonėlių

druskos

alyvuogių aliejaus

laiškinių česnakų papuošti

Šioje sriuboje susitinka turbūt visi skoniai, dėl kurių patiekalai mums atrodo ypatingai gardūs: saldumas, rūgštumas, švelnus karstelėjimas. Tikrai nustebinsite draugus.

Kubeliais supjaustome ir atskiruose dubenėliuose atidedame morkas, batatus, svogūną, pankolį ir papriką. Puode pakaitiname aliejų, įdedame aitriųjų paprikų pastos, šiek tiek pakaitiname. Suberiame svogūnus ir pankolius. Juos pakepinę, suberiame paprikas, batatus ir morkas, pipirus. Viskam apkepus supilame smulkintus pomidorus, įberiame raudonėlių, pasūdome ir verdame 15–20 minučių. Sriubą sutriname maisto trintuvu. Kitame puode pakaitiname grietinėlę ir sūrį, kol jis ištirps.

Sriubą patiekiame lėkštėse ar dubenėliuose, užpylę sūrio ir grietinėlės padažo. Papuošiame laiškiniais česnakais.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode