Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val..
Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Kefyras, 500 mililitrų
Grietinė, 150 gramų
Miltai, 800 gramų
Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Druska, 1 žiupsnelis
Aliejus
Cukraus pudra
Minkšti žagarėliai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Suminkykite tešlą (žagarėliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant būtų daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 valandoms į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).
Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.
Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Išėmus, dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Gaspadine.lt