Autoriaus žodis: Ilgiausiai užtrunka susipjaustyti smulkiai pievagrybius, bet atpildas gaunasi su kaupu - gardžiausias užkandis. Milda
Gaminimo eiga:
- Baltą duoną paskrudinti.
- Pievagrybius ir svogūną smulkiai supjaustyti, sudėti į keptuvę su šiek tiek aliejaus. Pridėti griežinėliais supjaustytą pusę poro. Pridėti druskos ir pipirų. Kepti, kol viskas suminkštės.
- Tada masę sudėti ant apskrudintos duonos, apibarstyti sūriu ir kelias minutes orkaitėje palaikyti, kol sūris suminkštės. Galima sūrio ir netirpinti, o tik užbarstyti. Valgyti karštus arba šaltus. Skanaus.
- Paruošimo laikas: Apie 20 min.
- Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
- Batonas, 8 riekės
- Pievagrybiai, 250 gramų
- Kietasis sūris, tarkuotas, 100 gramų
- Poras, 0,5 vieneto
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
Receptai.lt