Vadovų ir personalo atranka – menas atrasti geriausius!

Atrasti gerus vadovus šiuolaikinėje darbo rinkoje yra sudėtingas darbas, tad nenuostabu, kad jis paliekamas savo sferos profesionalams. Lygiai taip pat vadovų atrankos įmonės dirba ir su personalo atranka. Ne veltui sakoma, kad geras vadovas be puikios komandos – niekas. Taigi, kiekvienas verslas turi stengtis dėl savo komandos, o ne dėl pelno. Paprasčiausiai gera komanda padės pasiekti užsibrėžtus tikslus ir dar daugiau.

Ne kiekvienas specialistas – geras specialistas

Tiek vadovų, tiek personalo atranka reikalauja žinių – kaip rasti gerus specialistus. Daugeliui atrodo, kad paieškos yra konkrečios ir paprastos. Juk norisi, kad komandoje dirbtų atsidavę, kompetentingi specialistai, kurie mylėtų darbą, būtų labai motyvuoti ir panašiai. Tačiau nors ir pokalbio metu atrodo, kad kandidatai yra tokie, deja, vėliau dažnai pamatoma, kad pirmo įspūdžio būta klaidingo. Štai personalo atrankos įmonės ir yra tas detektorius, kuris puikiai atskiria specialistus nuo tokių, kurie tik save taip pateikia. Pradedant tiek vadovais, tiek komanda. Tačiau skirtumas tas, kad dažniausiai personalas pats kreipiasi į įmonę siūlydamas savo gebėjimus, o valdovai yra medžiojami. Žinoma, tik tokiu atveju, jeigu jie yra geri vadovai.

Vadovų atrankos kriterijai

Nors vadovams skiriama kur kas išrankesni atrankos kriterijai, tačiau ir ieškant personalo kiekvienas asmuo vertinamas individualiai. Juk net ir būdami komandos nariai jie yra individualybės. Galiausiai, reikia vertinti ne tik tai, ką darbuotojas gali duoti įmonei, tačiau ir ką įmonė gali duoti darbuotojui. Tik tokiu atveju jis bus suinteresuotas dirbti.

Taigi, geros komandos paieškos vykdomos įvertinus kelis svarbius niuansus:

  • Gera reputacija.
  • Žmogaus motyvacija.
  • Asmens kultūros sąsajos su įmonės kultūra.
  • Patirtis bei gebėjimai.

Kuo aukštesnei pozicijai asmuo yra ieškomas – tuo detaliau vertinama kiekviena smulkmena ir stengiamasi rasti patį geriausią ir aukščiausią kompetenciją turinį specialistą.

Ir nors galutinis taškas dažniausiai dedamas įmonės vadovo, kadangi tai yra jo komanda, tačiau personalo atrankos įmonės darbas sudaro 99 % komandos formavimo. Pirmiausia – tinkama personalo atrankos komanda, o sekantis žingsnis - komanda, kuri dirbs Jūsų verslo vardan. Svarbiausia yra skirti laiko komandos formavimui, kadangi viskas ne taip paprasta, juolab, visada verta investuoti daugiau į vieną gerą specialistą nei kelis, kurie abejotinai atlieka savo darbus.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode